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At the March 12, 1996 meeting of the Missouri Ethics Commission, your request for an
opinion was considered. The following is in response to your questions:

1. What is the current maximum amoun! individuals can contribute to my campaign
for Prosecuting Attorney of Jackson County?

The maximum amount an individual can contribute to your campaign for Prosecuting
Attorney is $1,025 per election.

2. Can monetary contributions be received for the primary election and general
election in one check? If yes, what, if any, accounting procedures should the
campaign utilize to distinguish primary and general cycle contributions and/or
expenditures? If no, may the campaign receive one check for the primary election
and one check for the general election at the same time? What accounting procedures
should the campaign ufilize and how should the contribution be earmarked by the
contributor? If the campaign may not receive two checks at one time, when is the first
date the campaign may receive contributions for the general election?

The Commission stated that monetary contributions for the primary and the general
election cannot be received in one check. Checks received must be deposited or
returned within 5 days of receipt of the check. Therefore, you cannot receive two
checks at the same time, with one check denominated as a contribution for the primary
and the other as a contribution for the general election. Contributions for the primary
are accepted up to the date of the primary election. Thereafter, checks received will be
considered contributions for the general election.

3. What is the current maximum in-kind contribution for my campaign for
Prosecuting Attorney of Jackson County? As in question #2, what accounting
procedures should the campaign utilize to distinguish primary and general cycle in-
kind contributions and may such contributions be co-mingled in any way?
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S The Commission stated that the maximum amount of in-kind contributions is the same as
monetary contributions. The total of in-kind and monetary contributions cannot exceed
$1,025 per election from any one individual. Contributions received that are not spent

in the primary are available for use in the general election.

The following is in response to your questions posed in your second letter of January 24,
1996,

1. Due to the recent ruling by the 8th Circuil in Shrink v. Maupin & foon, will
130.038 be enforced by the Missouri Ethics Commission?

The Commission stated that they will not enforce section [130.038, RSMo. I have
enclosed a copy of MEC Opinion No. 96.03.//f for your information.

2. If 130.038 is not enforced and after an election remaining funds exist, may such
funds be used in other elections?

Yes. The District Court stated in Shrink v. Maupin & Nixon that contributions given to
a candidate shall be used by that candidate however that candidate sees fit and will not

be limited to a specific election.

3. May a candidate commitiee or campaign commillee transfer its remaining funds to
another candidate committee or campaign committee? If yes, what, (f any are the
provisions for completing such a transfer?

Yes. The method for transferring funds is described in section 130.034, RSMo.

4. In light of your recent answer to the question posed by CIP/GM, what
documentation, if any, must a candidate committee keep as a record if a candidate
committee received contributions in such a fashion, i.e. a series of earmarked
contributions made by a continuing committee to a specific candidate?

The candidate should keep a record of all correspondence concerning such
contributions. The candidate must also have the information required by section

130.120, RSMo.

If you have any further questions, please feel free to contact this office.

Sincerely,
; / ; Hmf@zm«zﬁp NOTICE
Marion N. Sinnett
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