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At the April 24, 1998 meeting of the Missouri Ethics Commission, your request for an opinion
was discussed. The following is the Commission’s response to your guestion;

@ Can a board member of a county health department also be employed as an administrator of a
! different county health department?

Sections 105.452 and 105.454, RSMo outline the statutory requirements concerning conflicts of
interest for elected and appointed officials.

Specifically, section 105.452 states: “No elected or appointed official or employee of the state or
any political subdivision thereof shall:

(3) Disclose confidential information obtained in the course of or by reason of
his employment or official capacity in any manner with intent to result in
financial gain for himself or any other person;”

Every board member and every employee should read these sections and act accordingly within
the statutory requirement.

Sincerely,

W ( % V4 NOTICE
harles G. Lamb, PhEY, Anyons examining this advisory opinion should

i i be careful to note that an opinion of the Missouri
Exemftlve Director Ethics Commission deals only with the specific
@ MCRbd request to which the opinion responded and only
as to the law as it existed at the date of the
response and cannot be relied upon for any other
purpose or in any other manner.



