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At the May 23, 2002 meeting of the Missouri Ethics Commission, your request for an opinion
was discussed. The following is the Commission’s response to your question:

Can I provide child daycare while also being employed by the Division of Family Services?

From the facts presented, it is the Commission’s opinion that your secondary employment as a
child daycare worker does not violate the conflict of interest laws as contained in section

105.452, RSMo.

The Commission has statutory authority to issue opinions concerning potential conflicts of
interest governed by sections 105.450 through 105.467, RSMo. However, the Commission
cannot opine on whether an employee’s conduct may violate the employer’s internal rules and
policies. Therefore, to the extent your opinion request asks for guidance regarding whether your
conduct violates the Division of Family Services policies involving outside employment, the
Commission does not opine. That determination must be made by your agency.

Sincerely,

R. F. Connor

Executive Director NOTICE

RFC:bd Anyone examining this advisory opinion should

be :;areful to note that an opinion of the Missouri
Ethics Commission deals only with the specific
request to which the opinion responded and only

as to the law as it existed at the date of the
4 response and cannot be relied upon for any other
purpese or in any other manner.



