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At the February 13, 2007 meeting of the Missouri Ethics Commission, your request for an
opinion was discussed. The following is the Commission’s response to your questions:

A public school district, may offer space in its Central District office for lease through a
competitive bidding process. as required by Missouri state law. One of the bidders may be a
general not for profit corporation created under Missouri law. Several of the board members for
the not for profit corporation are elected municipal officials of political subdivisions created
under the laws of the state of Missouri, and at least one board member may be an appointed
municipal officer. If a not for profit corporation, has on its board of directors elected and
appointed municipal officials of political subdivisions created under the state of Missouri, is the
successful bidder to lease real property that is owned by a public school district, can the
corporation lease the space without creating or appearing to create a conflict of interest?

Sections 105.454(2) RSMo, 105.458.1(2) RSMo and 105.458.2(2) RSMo do not directly apply
to the factual scenario presented in your question of whether a not for profit corporation may
submit a bid to lease property from the political subdivision as opposed to leasing property to the
political subdivision. From the information presented in your letter, the Commission stated that
it would be acceptable for a not for profit corporation to submit a bid to lease property from the
political subdivision assuming that all appropnate competitive bidding processes established for
the political subdivision are followed and all conflict of interest provisions relating to public
officials, including Sections 105.452 RSMo and 105.454 RSMo are followed.
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